Swarovski Taşı ve Özelliği Nedir?
Swarovski’nin yaratıcı süreci benzersiz şekilde üretkendir. Bu üretkenlik ilham verici tasarımlarından koleksiyon lansman konseptine kadar her yerde kendini gösterir. Trend küratörlüğüne, tasarıma ve markaya ün katan tüm ışıltıya odaklanan her parça bir hikâye anlatır. Bu hikâyelerin tamamı 125 yılı aşkın usta işçiliği bünyesinde barındırır. Swarovski'nin kristal kesim tasarımların lideri olması usta işçilik ve sürekli gelişen tekniğin uyumu sayesindedir.
Swarovski Taşlarının Özelliği
Swarovski'nin hassas kesimi, sektördeki diğer örnekler arasında emsalsiz parçalarla öne çıkar. Swarovski taşlarının en önemli özelliği insan yapımı olmasıdır. Elmas ve diğer taşlar doğal olarak oluşur. Swarovski kristalleri aslında kurşun, cam, kum, kuvars ve minerallerin hassas şekilde karıştırılmasıyla elde edilir. Bu taşların içindeki kurşunun oranı yaklaşık olarak %32 kadardır. Bu materyalin kullanılmasının en önemli nedeni ışıltıyı artırmaktır. Kurşun, kristallerdeki kırılmayı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan bir metaldir. Renkler kimyasal kaplamalar kullanılarak oluşturulur, ancak berrak kristallerin üretilmesi aslında herhangi bir safsızlık içermedikleri için daha zordur. Üretimin özel tasarımlarla taçlanması ve taşların sektörün en gözde parçaları hâline gelmesi Swarovski’nin çekiciliğini artırır. Gerçekten kristal olmayan, elmasa daha çok benzeyen; ancak daha yüksek kırılma indeksine sahip olduğu için dikkat çeken Swarovski taşlar, mücevher piyasasında kendini farklı bir yerde konumlandırır. Bu konumlandırma maliyetlere de yansır. Dolayısıyla hayalinizdeki mücevhere Swarovski sayesinde çok daha az maliyetle ulaşabilmeniz mümkündür.
Swarovski Taşı Nasıl İşlenir?
Avusturya’nın en “parlak” şehri Wattens’de bulunan Swarovski genel merkezinde kristalin sınırlarını zorlayan yeni kesimler, gölgeler ve boyutlar tasarlanır ve hayata geçirilir. Swarovski'nin bilgi birikimi yalnızca kristali rafine etmeye odaklanmakla kalmaz, aynı zamanda en inanılmaz parçaları oluşturmak için mümkün olabilecek yöntemleri de keşfeder. Estetik bir zarafet yaratmak için kullanılan boncuklama, pave, çerçeve ve tırnak ayarları pırlantadaki ışıltıyı da artırır. Swarovski kristal ayarları, elle yapılan işlere son derece hassas bir kalite katan Pointiage® gibi tescilli tekniklerle hayat bulur. Detaylara gösterilen özen, her bir parçanın her zaman en yüksek kalitede olmasını sağlar. Bu uzmanlık, ilk tasarım çalışmalarından montaja kadar yaratıcı sürecin her adımında kendini gösterir. Swarovski taşlarının büyüleyici ışıltısı, tasarımcılar ve mücevher ustalarının detaylı çalışması ve hassas işçiliği ile öne çıkar.Swarovski taşının en önemli özellikleri de bu özel detaylardan gelir.
Swarovski Kristalleri Dünyaya Nasıl Geldi?
1891'de Daniel Swarovski'nin vizyonu "herkes için bir elmas" yaratmaktır. Kristal için yeni bir çağın başlangıcını işaret ederek her zamankinden daha hassas kesim yapan bir elektrikli makine icat eder. Bu icadıyla Amerikan caz salonlarından Paris moda evlerine her yer 1920'lerin heyecanını yansıtan boncuklar ve Swarovski kristalleriyle süslenmiş elbiselerle dolup taşar. Onlarca yıllık yaratıcı iş birlikleri ve uzmanlıktan ilham alan Swarovski, ilk butiğini 1980'lerde açar. Dünyanın yeni bir mücevher markası ve kristal figürinlere olan hayranlığı böylece başlamış olur. Her yıl sınırlı sayıda üretilen Noel süsünün piyasaya sürülmesiyle, dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonerler için yeni bir gelenek doğar.
Swarovski, 35 yılı aşkın bir süredir Nirvana kokteyl yüzüğü, Slake bileziği ve imzası olan İsviçre mekanizmalı saatleri gibi benzersiz parçalarla dünyayı büyüler. 2008 yılında, bu büyülü parçalara “Kristal Orman” tasarımı eklenir. Bu markanın mağaza konseptidir ve dünya çapındaki tüm Swarovski satan yerlerde uygulanır. Marka böylelikle alışveriş yapmak isteyenleri mimari bir kristal harikalar diyarına davet eder.
Daniel Swarovski ve Cesaret Dolu Hamleleri
Daniel Swarovski genç bir mücevher ustasıdır. Babası, Bohemya'nın en büyük cam merkezlerinden biri olan Gablonz'da kuyumcudur. Daniel’in Bohem kristallerinin boyutunu elle öğrendiği yer burasıdır. Daniel Swarovski, ünlü Bohemya kristali olan çok rağbet gören objets d'art için kesme kristal üretiminde uzmanlaşarak bu bölgede büyür. Markanın bir şirket olarak tarihi Daniel Swarovski'nin pek çok varlığa sahip bir köy olan Wattens'a taşınması ile başlar. Kristalin mutluluk verici ve büyülü yansımaları, Daniel Swarovski'nin kristali için özellikle kadın modasında başka uygulamalar bulmak istemesine neden olur. Bu nedenle 1895'te memleketi Bohemya'dan ayrılır.
Daniel Swarovski, 19. yüzyılın başlarında Avusturya'nın Tirol bölgesinde, Wattens’a yerleşir. Burası her türlü endüstriyel işletmenin vazgeçilmezi hidrolik enerjiyi sağlayan su yollarına sahip küçük bir köydür. Bu köy ayrıca Paris'e giden ve aynı zamanda Moskova, Prag ve Viyana'yı birbirine bağlayan bir demiryolu hattı üzerinde yer aldığından akıllıca bir seçimdir. Daniel Swarovski bu nedenle şirketini kurduğu Wattens'a yerleşir. Bu, Swarovski'nin tarihinin başlangıcıdır. Daniel Swarovski'nin tutkusu, maliyetleri düşürürken kristallerin boyutunu ve cilalanmasını optimize etmektir. Bu amaçla şirketini donattığı kendi kristal kesme ve cilalama makinelerini icat edip tasarlar. O, kristal üretimini sanayileştiren ve şirketini kristal kesme ve cilalama makineleri ile donatan ilk kişiler arasında yer alır.
Swarovski İmzalı İlk Kristal: The Kitten
Daniel Swarovski, klasik boyuttan farklı yeni bir kristal boyutu geliştirir. Bu yeni kristale “Kitten” adını verir. Kitten adı verilen taş mücevher dünyasında bir devrim yaratır. Bu yeni hassas kesim sayesinde kristale yansıyan ışık, eşi görülmemiş bir parlaklıkla yansır. Daniel Swarovski mekanize üretimi sayesinde boyutlar, fasetler ve parlaklıkta tutarlı bir kristal üretilmesini sağlar. Bu üretim, sanayicilerin de ilgisini çeker.
Marka tarihinin önemli bir dönüm noktası, Swarovski Kitten-size Crystal'ın geliştirilmesidir. 1910'dan itibaren Daniel Swarovski, bitmiş ürünün kalitesini ve güzelliğini daha iyi kontrol edebilmek için kristalleri için cam macunu üretmeye karar verir. Swarovski kristallerinin parlaklığı böylece güçlenir. Bu yeni üretim aracı, özellikle renkli kristallerle deneyler yapmasına olanak tanır. Bu renkli kristaller, Swarovski'yi doğrudan moda dünyasına götürür. 1950'lerde Daniel Swarovski'nin torunu Manfred Swarovski, Christian Dior için Swarovski kristali "Aurore Boréale"yi yaratır. Büyük modacı, Manfred Swarovski’den mum ışığında aydınlatılan aynaları ve Versay Sarayı'nın şamdanını hatırlatan bir kristal ister. Bu kristal aslında, gökkuşağının renklerinde ateş parlamalarıyla delinmiş yanardöner bir taş görünümü veren özel bir kaplamaya sahip yapıdadır. Daha sonra Swarovski birçok ünlü marka ile iş birliği yapar. Bu iş birlikleri hem markayı hem kristali daha değerli hâle getirir.
Siz de sevdiğiniz kişi için her bir tasarımı ayrı bir şıklık ve estetik içeren Swarovski taşlardan bir hediye düşünebilirsiniz. Markanın reprodüksiyonu çok fazladır. Ancak Swarovski’nin Türkiye’deki resmi satıcısı Kristal Kutu’dur. Siz de Swarovski ile tasarlanmış mutlu edici bir hediye isterseniz Kristal Kutu üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Yaptığınız alışverişlerde aynı gün kargo ve hızlı teslimat imkânlarından faydalanmanız mümkündür.